Dit najaar gaat in Rotterdam het project Eet natuurlijk lokaal op je werk van start, een initiatief van Rotterdam de boer op!. Het doel is om bij honderd bedrijven lokaal en natuurinclusief geproduceerd eten de norm te maken, van lunch en fruitbox tot borrelplank en kerstpakket.
Werknemers spelen daarbij een centrale rol. Vijftien zogenoemde voedselambassadeurs worden getraind om collega’s te inspireren en werkgevers te overtuigen over te stappen op lokaal en duurzaam eten. “Als werknemer heb je meer invloed dan je denkt,” zegt projectleider Sarah Lisa van Buren. “Door samen kleine stappen te zetten, steun je boeren die natuur een plek geven op hun bedrijf en zorg je voor een gezonde lunch op je werk.”
Volgens Rotterdam de boer op! kan lokaal inkopen niet alleen de gezondheid op de werkvloer verbeteren, maar ook zorgen voor een stabiele afzet voor boeren in de regio. Daarmee wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige landbouw en herstel van natuur en bodem.
Op donderdag 30 oktober wordt de campagne afgetrapt met een speciale bijeenkomst bij Food Union aan de Keilestraat in Rotterdam. Werknemers uit de regio die hun werkplek willen verduurzamen, kunnen daar kennismaken met lokale producenten en aan de slag met ideeën voor hun eigen bedrijf.